Auditoijalta kiitosta kestävän kehityksen työstä

kestava_kehitys2Okka-säätiön auditoija filosofian tohtori Edina Rudner antoi kiitosta hienosta kestävän kehityksen työstä oppilaitokselle.

Palautteessaan Edina tiivistää arvioinnin seuraavasti: Perinteisesti opetuslaitoksilla, jossa on luonnonvara-alan opetus on kestävän kehityksen asiat hyvin hoidossa, ja havainnot Niittylahden ammattiopistossa vahvistavat tätä asiaa.

Kestävän kehityksen läsnäolo koulutuslaitoksen toiminnassa varmistui monipuolisesti auditoinnin yhteydessä. Osaaminen ja sitoutuminen löytyy johdon, henkilökunnan sekä opiskelijoiden puolesta. Kestävän kehityksen työhön on otettu mukaan jopa koko toimipiste sen kaikkien toimijoiden kanssa, jonka näen esimerkillisenä toimintona. Toimipisteen kekeryhmässä ovat edustettuina kaikki ryhmät, jotka työskentelevät tai opiskelevat kampuksen alueella. Sellainen toimipiste- (ei oppilaitos-) kohtainen kekeryhmä edustaa erittäin hyvin kestävän kehityksen kaikki alueet ja edistää työtä ekologisesta, taloudellisesta sosiaalisesta sekä kulttuurisesta näkökulmasta.

Oppilaitos täyttää sertifikaatin vaatimukset sekä ammatillisen koulutuksen että ammatillisen aikuiskoulutuksen osalta.

Pisteet ylittävät selvästi sertifikaatin minimivaatimukset.

Kriteerien osa Oppilaitoksen pisteet  Sertifikaatin minimivaatimus / osan maksimipistemäärä
Suunnittelu (kriteerien osa 1) 29 22/33 pistettä
Teemojen toteutus (kriteerien osa 2) 44 30/45 pistettä
Nuorten ammatilliset perustutkinnot (kriteerien osa 2) 30 24/41 pistettä
Ammatillinen aikuiskoulutus(kriteerien osa 2) 20 16/27 pistettä
Seuranta, arviointi ja kehittäminen (kriteerien osa 3) 8 6/12 pistettä

Auditointi toteutettiin 12. – 13.toukokuuta 2015.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>