Yhteistyötä LinkLifen kanssa

Toivonlahden alakerrassa on luontoaiheisesti sisustettu toimintatila
Toivonlahden upea luontoaiheisesti sisustettu toimintatila

Oppilaitoksella ja LInkLifella on ollut paljon yhteistyötä aiemminkin. Molemmilla yhteistyöstä on hyvät kokemukset, ja yhteistyötä halutaan edelleen kehittää ja tiivistää.

Maarit Niskasen ja Erja Turusen mukaan yhteistyötä voidaan lisätä erityisesti ulkona tapahtuvan toiminnan ohjauksessa. Erä- ja luonto-oppaan ammattitutkintoon tähtäävissä opinnoissa, nuoriso- ja vapaa-ajanohjauksen luonto- ja elämystoiminnan opinnoissa sekä terveysliikunnan eritysryhmien liikunnan ohjauksen opinnoissa tässä on erinomainen yhteistyön mahdollisuus.

Yhteistyötapaamiseen 21.5.2015 Ilomantsissa osallistuivat Link Lifen toimitusjohtaja Jan Kontiainen, palvelupäälliköt Maarit Niskanen ja Erja Turunen sekä hoitotyön esimies Henna Heiskanen. Pohjois-Karjalan opisto ja ammattiopisto Niittylahdesta vierailulle osallistuivat rehtori Timo Kortelainen, hallintosihteeri Katja Soininen sekä koulutuspäälliköt Kristiina Sallinen ja Suvi Mutanen.

Pohjois-Karjalan opisto ja ammattiopiston liikunnan ohjauksen ja terveysliikunnan ohjauksen koulutuksissa oleville opiskelijoille hyvinvointikeskuksen mielenterveyskuntoutuksen, sydänkuntoutukseen ja vaikeavammaisten kuntoutukseen liittyvä toiminta sekä diabetesryhmien ja omaishoitajien kurssit mahdollistavat erinomaisia käytännönläheisiä käytännön tilanteita erityisryhmien liikunnan ohjauksen opintoihin.

Nuoriso- ja vapaa-ajanohjauksen perustutkinto-opiskelijoiden opintoihin kuuluu ikääntyvien ohjaus, viriketoiminnan ohjaus sekä kädentaitojen ohjaus.

Työssäoppimisessa nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajat toimisivat toimintaterapeutin ja sosiaaliohjaajan ohjauksessa. Joensuusta tai kauempaa saapuville työssäoppijoille Toivonlahdesta voi järjestyä tarvittaessa majoitus.

Erityisesti ikääntyvät asiakkaat toivovat myös kulttuuritoimintaa ja esimerkiksi historiaan liittyviä toimintoja. Näihin liittyviä opintoja nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajat opiskelevat kaikille pakollisessa Ohjauksen menetelmät –tutkinnon osassa, jossa yksi menetelmäalue on kulttuuriohjaus.

Toimitusjohtaja Jan Kontiainen nosti esille yrittäjyysopinnot, jotka voisivat olla oppilaitosyhteistyön yksi keskeinen toimintamuoto. Oppilaitoksen toteuttamassa nuori yrittäjyys –toiminnassa oppilaitoksen yrittäjyysopiskelijat voivat tarjota hyvinvointikeskukselle näiden toimintaan liittyviä lisäpalveluja. Lisäksi nuori yrittäjyys -toiminnassa opiskelijat voisivat tarjota myös kunnan uimahallin toimintaan ja liikunnan kerho-ohjaukseen liittyviä palveluja.

Palaverissa sovittiin, että yhteistyöhön laaditaan kumppanuussopimus, jossa toimintamuodot kuvataan tarkemmin ja yhteistyön onnistumista ja kehittämistä seurataan suunnitelmallisesti.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>