Kymppiluokka mukaan Valma-yhteistyöhön

valma_sivun_kuva_pieniJoensuun kaupunki aloittaa lisäopetuksen ja lukiokoulutukseen valmistavan koulutuksen 1.8.2015 alkaen. Koulutus toteutetaan yhteistyössä Pkky:n kanssa.

Joensuun kaupunginhallitus hyväksyi kokouksessaan 11.5.2015 perusopetuksen lisäopetuksen ja maahanmuuttajien lukiokoulutukseen valmistavan koulutuksen aloittamisen elokuussa. Nämä koulutukset toteutetaan tiiviissä yhteistyössä Pohjois-Karjalan opisto ja ammattiopisto Niittylahden sekä Pohjois-Karjalan ammattiopisto Joensuu palveluiden ammatilliseen koulutukseen valmistavien koulutusten kanssa. Kokonaisuudesta käytetään nimeä Valma-malli.
Valma-kokonaisuuden tarkoituksena on palvella nuoria, jotka muuten olisivat vaarassa jäädä koulutuspalveluiden ulkopuolella.

Kaupunginhallitus pitää tärkeänä ja järkevänä kaupungin ja Pkky:n yhteistyötä näissä koulutuksissa. Lisäksi etsivä nuorisotyö ja tuleva nuorten palvelukeskus tukevat toimintaa.
Päätöksen taustalla olevaan varhaiskasvatus- ja koulutuslautakunnan 15.4.2015 päätökseen sisältyy nuorisojohtaja Jouni Erolan ja palvelupäällikkö Olli Kauppisen lausunto, josta osa seuraavassa:

”Tulevan nuorten palvelukeskuksen yhtenä tehtävänä on nuorten koulutus- ja työuraohjaus yhteistyökumppanien kanssa. Valma on yksi reitti nuorelle kohti II asteen tutkintoa ja työelämää. Valmentavan koulutuksen toteuttaminen ja kehittäminen Joensuun kaupungin ja Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymän yhteistyönä on merkittävää nykypäivänä tarvittavien joustavien koulutuspolkujen luomiseksi. Yhteistyössä on tärkeää pystyä säilyttämään nuoret opiskelun piirissä, jos valinnat ja päämäärät eivät ole osuneet kohdalleen. Palveluihin hakeutumisen tulee olla joustavaa ja tarpeiden kehittäminen tiiviissä yhteistyössä tulevan nuorten palvelukeskuksen kanssa. Koulutusten sisältöjen yhdessä rakentaminen turvaisi sen, että nuoret voisivat mahdollisimman joustavasti käyttää tarjottavaa opetusta tukemaan heidän joko kesken jääneitä tai tulevaisuuteen suuntaavia opintoja.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>