Juhlaviikon tapahtumia Niittylahdessa

1895 perustettiin Kontiolahden Puhakan taloon ensimmäinen Pohjois-Karjalan kansanopisto kansan opintarpeen herättämiseksi. Ensimmäinen johtaja Johan Herman Hakulinen oli tutustunut Gruntvigin kansanopistoaatteeseen muualla Suomessa ja Skandinaviassa. Yhdessä vaimonsa Liekko Hakulisen (os. Ryynänen) kanssa hän johti opistoa vuoteen 1928 saakka.

Pyhäselän lukio muisti 120-vuotiasta kultaisella karttakepillä, jonka rehtori Jorma Kuikka luovutti rehtori Timo Kortelaiselle.pyhaselan lukion juhlamuistaminen

 

 

 

Jatka artikkeliin Juhlaviikon tapahtumia Niittylahdessa

Valmat, 10. luokka ja luva koolla 4.9.

suon ylitys

Yhteistyö PKKY:n Valma-ryhmien ja Joensuun kaupungin 10-luokan sekä maahanmuuttajien lukioon valmistavan koulutuksen kanssa käynnistyi yhteisessä tapahtumassa perjantaina 4.9. Niittylahdessa.

Toiminnallisilla rasteilla ylitettiin suota, luotiin taidetta luonnon materiaaleista, kalastettiin, paistettiin muurinpohjalettuja ja paljon muuta mukavaa. Opiskelijoiden ohjelmasta vastasivat 15B-nuvalaiset, kiitos!

taidetta luonnostayhteiseen tavoitteeseen

Opiskelua kestävän kehityksen merkeissä!

image (00000003)Opiskelua kestävän kehityksen merkeissä!

Opiskelijoiden kanssa tehtiin kulttuurien minimuotoisuuden tunnilla sosiaaliseen kestävään kehitykseen liittyviä käsikoruja.

Tiistaina 8.9. Vietetään Niittylahdessa turvallisuuteen ja kestävään kehitykseen liittyvää teemapäivää. Käsikorun askartelu on yksi rasti keskusteluineen. Rastin vetäjinä reippaat opiskelijat Minttu, Nina ja Niko.

 Tuolloin 8.9. luovutetaan opistolle myös Okka-säätiön kestävän kehityksen sertifikaatti.

Onnea jo etukäteen sertifikaatin johdosta 120-vuotias opisto!!! image

 

 

Henkilöstön tyhy-päivä opiston pihapiirissä

ryhmäyttäviä pelejä ja leikkejä rantalentopalloa tyhy_nuotioruoka Blogi_pieni _sup blogi_pieni tyhy2015_rantalentis Blogi_pieni

Maanantaina leikittiin, pelattiin rantalentistä, laitettiin nuotioruokaa, heitettiin liitokiekkoa ja SUP-lautailtiin lämpimässä auringon paisteessa opistomme piha-alueella, rannassa ja Pyhäselällä. Ei heti kuulosta työpäivältä, mutta näinkin voi lukuvuoden työskentelyn aloittaa upeassa työympäristössä! Päivän ohjelmaan kuului lyhyt henkilöstökokous sisätiloissa, mikä muistutti tulevan lukuvuoden koitoksista.

Olemme kehittäneet opiston piha-alueen toimintoja vapaan sivistystyön laatu- ja kehittämishankkeen avulla, jotta voimme entistä paremmin hyödyntää piha-aluetta  opetuksessa ja opiskelijoiden tuottamassa palvelutoiminnassa. Olemme viimeisen kahden vuoden aikana rakentaneet opiston piha-alueelle rantalentopallokentän sekä frisbeegolfradan yhteistyössä Joenliitokiekko seuran kanssa. Luontoalan opiskelijoiden kanssa on rakennettu luontopolkua, siistitty rannan ympäristöä ja löytyypä opiston tontilta myös geokätkö.

Kiitoksia henkilöstölle, Markku Laatikaiselle (nuotioruoka), Joenliitokiekolle ja Artic Trainersille (SUP) antoisasta työhyvinvointipäivästä. Nyt ollaan virkistytty ja valmiina aloittamaan työt uusien ja vanhojen opiskelijoiden kanssa.

Tervetuloa opistolle uudet henkilöstön jäsenet ja eilen opiskelunsa aloittaneet opiskelijat!

 

 

Erja eläkkeelle

Opiston pitkäaikainen suomen kielen ja kirjallisuuden lehtori Erja Karvinen saateltiin eläkkeelle perjantaina 7.8. Lämminhenkisessä puutarhajuhlassa muisteltiin menneitä ja kuultiin tasokkaita laulu- ja lausuntaesityksiä. Opiston väki toivottaa Erjalle leppoisia eläkepäiviä!

Runorap
Runorap
Lauluesitys
Lauluesitys

 

Nuoriso- ja vapaa-ajanohjauksen perustutkinto lisähaussa mukana!

Nuoriso- ja vapaa-ajanohjauksen perustutkinto on lisähaussa mukana.

Lisähaku ja erillishakun on käynnissä 22.6.-17.7.2015 www.opintopolku.fi

”Opiskelu on usein tiimityöskentelyä: ryhmätyötä, suunnittelua, ideointia tai toiminnallisten tuokioiden järjestämistä.”

Lisää tutkinnosta: www.pkky.fi/amoni

 

 

 

 

 

Auditoijalta kiitosta kestävän kehityksen työstä

kestava_kehitys2Okka-säätiön auditoija filosofian tohtori Edina Rudner antoi kiitosta hienosta kestävän kehityksen työstä oppilaitokselle.

Palautteessaan Edina tiivistää arvioinnin seuraavasti: Perinteisesti opetuslaitoksilla, jossa on luonnonvara-alan opetus on kestävän kehityksen asiat hyvin hoidossa, ja havainnot Niittylahden ammattiopistossa vahvistavat tätä asiaa.

Jatka artikkeliin Auditoijalta kiitosta kestävän kehityksen työstä